This site requieres JavaScript but your browser settings does not allow this. Please activate JavaScripts and try again.
MENY

Vi hanterar hela logistik och informationsflödet!

Webbshoppen/säljaren vinner kunden första gången – Logistiken får kunden att återvända. Vi är er logistikavdelning som lagerhåller, plockar & packar och distribuerar era produkter. Detta är tredjepartslogistik (förkortat 3PL eller TPL). När ni outsourcar er logistik till oss får ni engagerade specialister på handelslogistik med erfarenhet sedan 90-talet.

Vi är en 3PL- och logistikpartner för varumärken med försäljning via ehandel, butik och grossist. Här visar vi ett axplock av de referensprodukter som vi hanterar i vår logistikanläggning. Kontakta oss gärna för fler referensuppdrag inom företag till företag (B2B) och företag till konsument/privatperson (B2C).

Emotion Logistics AB

Tredjepartslogistiken har expanderat kraftigt under de sista åren. Våren 2019 förvärvade vi Logit Europe AB som är en högpresterande 3PL-aktör med inriktning på främst kläder, skor och assessorer. Under sommaren 2019 påbörjade vi arbetet med att samla vår 3PL under det nya varumärket Emotion Logistics. Från 1-januari 2020 så bedrivs all tredjepartslogistik i dotterbolaget Emotion Logistics AB. Vi i Emotion är 85 medarbetare, finns på sex adresser i Sverige med 40 000 kvm lager. Vår ambition är densamma – Att vara den mest attraktiva partnern för starka varumärken i Europa. 

Outsourcad skalbar tredjepartslogistik (3PL)

Ni får tillgång till en skalbar logistiklösning som hjälper er att växa inom befintliga och nya marknader. Med skalbar menar vi tillgång till stora befintliga lagerytor, byggklar mark, etablerade internationella fraktlösningar och moderna systemstöd. Vi har en stor pool med egen personal vilket gör att vi kan hantera variationer och tillväxt i er verksamhet.

Tillsammans med oss som logistikpartner får ni ta del av våra fraktavtal. Vi samarbetar med flera välkända speditörer och transportbolag över hela världen.

Kostnadseffektivitet och rörliga kostnader

En av de stora fördelarna med 3PL är rörliga kostnader. Det innebär att med oss som samarbetspartner betalar ni bara för de lagerplatser ni använder och det jobb vi utför. Inga minimikostnader eller fasta kostnader. Det är en stor fördel för er som vill växa och expandera, men inte vill hindras av höga fasta kostnader, kapitalbindning i egna lokaler eller långa kontraktstider.

Ni får även delade kostnader för er logistik där våra lager, utrustning, medarbetare och system används i flera olika uppdrag.

Större köpupplevelse och ökad kundlojalitet

För många av våra kunder är logistik en avgörande framgångsfaktor. I många branscher hårdnar konkurrensen och det blir allt viktigare att leverera rätt service och varje gång överträffa era kunders förväntningar. Ni är experter på att marknadsföra och sälja era produkter. Vi är experter på att ta hand om och leverera era produkter. Vi hjälper er att skapa högre köpupplevelse genom att erbjuda rätt leveransalternativ, smidiga returlösningar, flerspråkig kundtjänst och profilering av emballage.

IT, integrationer och WMS

Vi tillhandahåller IT-system (WMS) som i realtid registrerar lagersaldo, inleveranser, orderprocessen och returlogistiken. Ni har dygnet runt tillgång till informationen via vår webbaserade kundportal eller med en integration med ert affärssystem eller e-handelsplattform. Integrationen kan göras med våra egna systemutvecklare eller genom att ni skickar och hämtar information till vårt API. Vi har bla erfarenhet av följande affärssystem och e-handelsplattformar;

Varför välja Börjes Logistik & Spedition som logistikpartner?

Logistiktjänsterna inom tredjepartslogistik/handelslogistik (3PL) är ett snabbt växande affärsområde hos oss. Det är en av våra kärnverksamheter där vi sedan länge har vanan att hantera och utveckla 3PL-uppdrag och lagerlogistik. Med stabil ekonomi har vi möjlighet att fortsätta utveckla företaget. Det ger oss möjlighet att satsa på befintliga och nya kunder. Sedan starten 1947 är vår ambition att alltid ge kunden ett vänligt och professionellt bemötande. Vi är ett familjeföretag med personlig service och lösningar för små och stora internationella logistiklösningar. 2013 fick vi den stora äran att ta emot Stora Logistik och transportpriset på Sveriges största logistikmässa. Priset togs emot i kategorin Årets entreprenör bla för vår satsning inom tredjepartslogistik för handelslogistik.

  • Erfaren logistikpartner inom 3PL och 4PL
  • Stabil ekonomi och utvecklas ständigt
  • Prisvinnare och innovativa
  • Miljömedvetna
  • Personlig service
  • Driver och utvecklar hela flödet

Få hjälp med hela flödet och frigör tid till er kärnverksamhet

För er tar vi ansvar för hela eller delar av ert produkt- och informationsflöde. Ni väljer själva vilka logistiktjänster ni vill outsourca. Många av våra kunder har valt att låta oss hantera deras lagerlogistik. Det innefattar inleverans, kontroll och lagerläggning när produkterna kommer till lagret. Under lagerhållningen utför vi inventering och olika typer av rework och legoarbeten. Kundorder kommer till oss via integration eller mail och vi plockar och packar. Vi plockar & packar enligt era krav och för oss är det viktigt att slutkunden upplever sin leverans lika bra som om ni hade gjort det själva. Den färdiga kundordern skickas till er slutkund. Ofta väljer våra kunder att låta oss ta fram bästa fraktlösning och därmed ta del av våra transportavtal.

För våra kunder har vi dedikerade medarbetare som finns tillgängliga och svarar på era frågor. Vi hjälper även gärna era kunder med kundtjänstärenden. Vår erfarna returavdelning kan ta emot och hantera era returer och reklamationer vilket är viktigt inom framförallt e-logistik.

"Emotion Logistics är en  3PL-partner i framkant av ett snabbrörligt handelslandskap. Vi finns för företag  och varumärken med fokus på kvalité, service och köpupplevelse. I en bransch som traditionellt handlar om från A till B, erbjuder vi er från A till Ö"

Markus Kinnander, VD Emotion Logistics AB