This site requieres JavaScript but your browser settings does not allow this. Please activate JavaScripts and try again.
MENY

Historien om Börjes

1947 startar Börje Johansson sitt företag i Småländska Nybro. Företaget var från början litet, men med en ambitions- och servicenivå som var desto större. Börje själv brukade säga:

”Kunden är inte en person du ska imponera på eller övertyga om att du har rätt. Kunden är en gäst som ska behandlas som du själv vill bli behandlad.”

Börje Johansson

Börje var en framsynt entreprenör som tidigt såg affärsmöjligheter i terminaltjänster, kyl- och miljötransporter. En resa till USA på 60-talet gav mycket inspiration till hur logistik drivs och utvecklas.

1992 inleder dåvarande verksamhetsbolaget Börjes Logistik & Spedition en fokuserad satsning på utlandstrafik med filial i Tyskland.

1996 omvandlas Börjes Logistik & Spedition till ett fristående bolag under ledning av Börjes son, Roland Johansson. Börjes Logistik & Spedition har stor framgång med Europatransporter, miljötransporter och tredjepartslogistik.

Sommaren 2002 bygger vi och flyttar in i en nybyggd anläggning i Nybro på Tegelvägen. Samma år blir Roland Årets Entreprenör i Nybro Kommun.

Verksamheten växer snabbt med nya och gamla kunder och 2008 behöver anläggningen byggas ut till 10 000 kvm.

År 2014 öppnar vi en logistikanläggning på Emmabodavägen i Nybro där vi i ett flexibelt samarbete kan vidareutveckla vår tredjepartslogistik. Året efter invigs även en modern tillbyggnation på Tegelvägen för att möta expansionen inom e-handel.

2018 etablerar vi oss i en stor och automatiserad anläggning i Tranås och anställer ett 15-tal kompetenta medarbetare. Under våren hinner vi också öppna kontor i Hultsfred för vårt systerbolag Börjes Miljötransporter AB.

2019 förvärvar vi Logit Europe AB och Logit Fastighet AB. Logit är ett renodlat 3PL-bolag grundat 2002, som driver och utvecklar logistik för främst varumärken inom konfektion och skor. Verksamheten har ett 20-tal medarbetare.  Under sommaren byter vi namn på verksamheten till Emotion Logistics AB. Under 2019 genomförs en bolagisering av affärsområdet 3PL där vi samlar all vår 3PL i Emotion Logistics AB. Emotion är ett helägt dotterbolag till Börjes Logistik & Spedition AB.  Arbetet med bolagiseringen kommer att vara klart till 2020-01-01. Totalt finns Emotion på fem adresser i Sverige, 65 medarbetare och driver ett 100-tal uppdrag. 

Idag är vi en framgångsrik transport- och logistikaktör etablerad i Sverige och Tyskland, med kunnande och nätverk för globala transportlösningar, men alltjämt präglade av den servicefilosofi som både är en förklaring till vår framgång och vårt stoltaste arv.

borjes-historia-1
borjes-historia-2
borjes-historia-3
borjes-historia-4
borjes-historia-5
borjes-historia-6
borjes-historia-7
borjes-historia-8
borjes-historia-9
borjes-historia-10
previous arrow
next arrow